У Харкові сталися сутички на мітингу проти повернення проспекту Жукова

Читать на русском
У Харкові на мітинг проти повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала СРСР Георгія Жукова прийшли прихильники старої назви, між мітингарями сталися сутички.

У Харкові на мітинг проти повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала СРСР Георгія Жукова прийшли прихильники старої назви, між мітингарями сталися сутички.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Громадське».

В'ятрович розповів, як декомунізувати ДонбасДиректор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович запропонував діяти швидко та рішуче.

Акція під назвою «Ні м’яснику Жукову на мапі України» відбулася біля пам’ятника маршалу СРСР 19 травня. У ній взяли участь близько 200 харків’ян. Цей мітинг приурочили до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Учасники акції принесли із собою цеглини, аби покласти їх біля постаменту пам’ятника. Вони пояснили, що цегла символізує загиблих у боях Другої Світової війни під командуванням Жукова. Учасники мітингу заявили, що виступають за демонтаж пам’ятника, але наголосили, що це треба робити на законних підставах.

Також зібралися прихильники Жукова, які намагалися не дозволити активістам покласти цеглини до пам’ятника, внаслідок чого виникли сутички.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес закликав городян підтримати петицію про зворотне перейменування проспекту імені Петра Григоренка на проспект імені Маршала Жукова.

Проспект Маршала Жукова у Харкові було перейменовано на проспект Петра Григоренка у 2016 році в межах виконання закону про декомунізацію.

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що порушення закону про декомунізацію представником влади карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: