У Харкові відбувається з'їзд «партії мерів»

Читать на русском

У Харкові біля Палацу спорту, де проходить з'їзд партії Геннадія Кернеса та Геннадія Труханова Довіряй справам, влаштували акцію протесту. Також націоналісти знесли пам'ятник Жукову.
Фото МедіаПорт.

У Харкові біля Палацу спорту, де проходить з'їзд партії Геннадія Кернеса та Геннадія Труханова «Довіряй справам», влаштували акцію протесту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє МедіаПорт, учасники акції скандують «Ганьба» тим, хто проходить всередину палацу за запрошенням.

Навіщо Кернес та Труханов затіяли «партію мерів»?Мери Харкова та Одеси Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії для участі в парламентських виборах.

На думку організаторів акції, з'їзд є «спробою реваншу колишніх членів Партії регіонів».

«Місце для його проведення обрано не випадково, адже 22 лютого 2014 року саме у Палаці спорту в Харкові проходив «антімайданівський» з'їзд депутатів всіх рівнів південно-східних областей і Криму за участі Кернеса, тодішнього голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, народних депутатів від Партії регіонів Олега Царьова, Вадима Колесніченка, глави «Оплота» Євгена Жиліна та інших», - заявили організатори акції.

Навколо місця проведення з'їзду чергують поліцейські, на вході перевіряють запрошення та сумки.

Участь у акції протесту беруть представники «Нацкорпус», які утворили свій кордон, щоб люди, які йдуть до Палацу, не мали можливості уникнути «коридору ганьби». Через це перед входом утворилася тиснява.

Вздовж центрального входу до Палацу спорту «Нацкорпус» розгорнув стяг «Стоп реваншу».

На вікнах Палацу спорту учасники ації встановили портрети загиблих на Майдані та під час теракту біля Палацу у 2015-му році.

«На вулиці співають гімн. Протестувальники вимагають, щоб люди йшли коридором ганьби по фарбі і фотографіям Труханова і Кернеса», - повідомляє видання.

Згодом, за даними видання, «Нацкорпус» перемістився до пам'ятника Жукову, який намагається знести.

Поліція спробувала розігнати учасників акції біля пам'ятника, застосувавши газ.

Пам'ятник Жукову все-таки знесли: «Поліція пішла, бюст ламають, відбивають з постаменту прізвище Жукова».

Разом з тим участь у з'їзді беруть мери Ужгорода та Одеси, голова Харківської облради Сергій Чернов, депутат Уляна Ткаченко (м.Хмельницький), голова Одеської облради, мер Чугуєва, Бахмутський міський голова, Кропивницький міський голова, Покровський міський голова, заступник Нікопольського міського голови, представник Черноморської ОТГ та інші.

Головою політичної партії «Довіряй справам» обрали Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, Коломойський назвав себе консультантом партії Кернеса-Труханова.

Також експерти розповіли, що з огляду на нинішню виборчу ситуацію, Кернес та Труханов шукають свою політичну нішу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: