Місія МВФ завершила роботу в Україні

Читать на русском
Рада директорів МВФ не розглядатиме результати роботи цієї місії. Представники фонду повернуться після парламентських виборів.

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні і в четвер, 30 травня, покинула Київ.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві представництва МВФ в Україні.

Чи порозуміється Зеленський з МВФ і чого хочуть кредитори?У команді Зеленського заявили, що Україна зараз може обійтися без траншу МВФ. Як довго країна протягне без кредитів, які вимоги кредиторів та позиція Зеленського щодо співпраці з МВФ поговорили з експертами.

Як відзначили у фонді, місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом відвідала Київ у період з 21 по 29 травня для обговорення останніх за часом політичних та економічних подій.

Згідно з повідомленням, результати роботи цієї місії не будуть предметом розгляду на Раді виконавчих директорів.

«Команда фахівців МВФ мала дуже плідні дискусії із владою України, включно з президентом Зеленським, щодо перегляду програми стенд-бай між Україною та МВФ. Експерти МВФ дійшли висновку про реалістичність грошово-кредитної і податково-бюджетної політики. Місія готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів, як тільки новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками МВФ 28 травня.

Раніше новопризначений глава РНБО Олександр Данилюк повідомив, що Україна домовилася з МВФ про нову програму. За його словами, наступний транш МВФ може надати в кінці літа - початку осені.

Відзначимо, що діюча програма МВФ є тимчасовою і призначена для підтримки фінансової стабільності в Україні в ході виборчого процесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: