Суд скасував арешт майна заступниці голови Ощадбанку

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вважає, що під час зупинення слідства детектив не міг подавати клопотання про арешт майна.
Київський апеляційний суд

Суд скасував арешт двох банківських рахунків та квартири заступниці голови правління Ощадбанку Ірині Земцової, яку підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів кредиту державного банку аграрним холдингом «Креатив».

Таке рішення 6 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваної, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 3 квітня суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про арешт двох банківських рахунків і квартири загальною площею 53,3 кв. м Земцової. Зокрема, як вказував детектив, станом на 6 лютого 2019 року на рахунку заступниці голови Ощадбанку в цьому ж банку перебувало 100,1 тисяч доларів.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат підозрюваної подав скаргу. В ній він підкреслював, що слідство у справі було зупинене на дату розгляду клопотання й у судді не було даних про його поновлення. Вивчивши апеляцію, судді її задовольнили. Вони вказали, що слідство у справі дійсно було зупинене, а тому детектив не міг подавати відповідне клопотання, оскільки це суперечить підставам зупинення досудового розслідування, які містяться у частині 1 статті 280 КПК України.

Нагадаємо, суд скасував арешт частини квартири дружини екс-чиновника Ощадбанку. Раніше суд також відпустив дочку народного депутата Станіслава Березкіна Вікторію. Крім того, суд заарештував майно колишнього головбуха «Креативу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: