Суд скасував арешт частки квартири дружини екс-посадовця Ощадбанку

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив скасувати арешт частини квартири дружини колишнього посадовця державного банку.

Суд скасував арешт частки квартири дружини колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана Анастасії, а також дозволив користуватися самому підозрюваному двома автомобілями і корпоративними правами фірми.

Такі рішення 21 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотань адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Так, першим рішенням Вишняк дозволив користуватися Харлану автомобілями Volkswagen Transporter 1998 року випуску і Toyota Rav4 2013 року випуску, а також корпоративними правами ТОВ «Видавництво «Знання України». Іншим рішенням суддя скасував накладений арешт на 28/100 часток квартири загальною площею 109,6 квадратних метри дружини Харлана Анастасії.

Нагадаємо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту, в тому числі Харлану. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: