Справа Ощадбанку: суд скасував арешт банківського рахунку оцінювачки

Читать на русском
Апеляційний суд залишив заарештованим лише один банківський рахунок підозрюваної у справі заволодіння кредитом держбанку.

Суд скасував арешт рахунку в Укргазбанку оцінювачки Катерини Волосян, яку підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів кредиту Ощадбанку аграрним холдингом «Креатив».

Таке рішення ще 28 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суд за результатами розгляду скарги її адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

25 березня суд задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про арешт майна Волосян, а саме двох рахунків в Укргазбанку і ОТП Банку. Не погоджуючись з таким рішення, адвокат оцінювачки подав апеляційну скаргу. Свою скаргу він обґрунтовував тим, що арешт не може бути накладений на заробітну плату, оскільки це не передбачено законодавством.

Вивчивши апеляцію, судді її задовольнили частково. Вона вказали, що рішення про арешт рахунків був ухвалений під час зупинення слідства, а тому слідчий суддя не міг заарештовувати майно. Однак, оскільки адвокат підняв у скарзі питання лише про рахунок, на якій надходить зарплата, то судді зняли арешт лише з цього рахунку, залишивши заарештованим рахунок в ОТП банку.

Нагадаємо, суд скасував арешт майна заступника голови правління Ощадбанку Ірини Земцової. Також суд скасував арешт частини квартири дружини екс-чиновника Ощадбанку. Раніше суд заарештував майно колишнього головного бухгалтера «Креативу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: