Під Мар'їнкою знешкодили понад 40 мін із іноземним маркуванням

Читать на русском
Військовослужбовці під час облаштування своїх передових позицій в районі населеного пункту Мар'їнка виявили та знешкодили понад 40 мін.
Ілюстративне фото.

Військовослужбовці окремої механізованої бригади імені Короля Данила, що входить до складу Об'єднаних сил, під час облаштування своїх передових позицій в районі населеного пункту Мар'їнка виявили та знешкодили понад 40 мін.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє командування Операції об’єднаних сил.

Міни на Донбасі загрожують сотням тисяч дітей – ЮНІСЕФДонбас зараз є одним із найбільш забруднених мінами регіоном у світі й становить щоденну загрозу життю 220 тисяч дітей.

«Під час вивчення фахівцями походження небезпечних знахідок було встановлено, що протипіхотні міни не виготовлялися на території України. І, зокрема, мають маркування іншої держави», – йдеться у повідомленні.

Штаб зазначає, що відповідно до Оттавської конвенції застосування протипіхотних мін як одного з засобів війни заборонено.

ПМН-2 – протипіхотна фугасна міна натискної дії. Призначена для виведення з ладу особового складу противника: міна детонує, коли людина наступає на датчик ПМН (чорний хрестоподібний виступ на верхній площині), – і травмує стопу.

Україна, яка мала п’ятий за величиною арсенал протипіхотних мін (6 мільйонів), у 2005 році ратифікувала Оттавську конвенцію.

Натомість Російська Федерація не є учасницею Оттавської конвенції.

Нагадаємо, п’ять років тому, 14 червня 2014 року, військовий літак Іл-76 заходив на посадку на летовище, коли його підбили бойовики терористичної «ЛНР». Загинули всі, хто був на борту, - сорок десантників та дев'ятеро членів екіпажу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: