Під час протестів у Казахстані затримали 9 журналістів

Читать на русском
Під час несанкціонованих мітингів в Казахстані в містах Нур-Султана і Алмати затримали 9 журналістів.

Під час несанкціонованих мітингів в Казахстані в містах Нур-Султана і Алмати затримали 9 журналістів.

Про це повідомив голова комітету адміністративної поліції МВС Казахстану Максат Байболов на брифінгу в четвер, 13 червня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Казахстан».

«Щодо затримання журналістів, нам сьогодні відомо про 9 випадків 9 і 10 червня в містах Нур-Султан і Алмати. При припиненні фактів протиправних дій були затримані в тому числі журналісти», - прокоментував Байболов.

Однак, за його словами, затримані журналісти не мали з собою посвідчень, знімали з телефонів, тобто ніяких ознак, які б вказували на те, що це представники преси, не було. Байболов стверджує, що після з'ясування обставин нікого з журналістів не притягли до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 9 червня в Казахстані пройшли президентські вибори, де з часткою в 70% переміг Касим-Жомарт Токаєв. Такий результат виборів не задовольнив народ, в результаті чого люди почали виходити на масові мітинги. В Алмати і Нур-Султана станом на 10 червня було затримано близько 700 осіб, з яких 200 вивезли за межі столиці, щоб, за словами заступника міністра внутрішніх справ Казахстану Марата Кожаєва, «не створювати скупчення».

Новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 12 червня наказав генеральній прокуратурі «забезпечити законні права громадян, встановити точну кількість затриманих осіб і ступінь їхньої провини», а також «звільнити невинних громадян і осіб, які випадково опинилися в місцях протесту».

Раніше новий президент Казахстану офіційно вступив на посаду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: