ЦВК Казахстану оголосила офіційні підсумки виборів президента

Читать на русском
Вибори президента у Казахстані - найближчий конкурент Токаєва, колишній журналіст Аміржан Косанов, набрав 16,23 відсотка голосів

Центральна виборча комісія Казахстану оголосила офіційні підсумки позачергових президентських виборів 9 червня.

Як пише «Слово і Діло», згідно з оприлюдненими даними, чинний президент Касим-Жомарт Токаєв здобув підтримку 70,96% виборців, а його найближчий конкурент, колишній журналіст Аміржан Косанов, має 16,23% голосів.

Парламентські вибори-2019: шанси партій та нові обличчя в політиціНа парламентських виборах 2019 року подолати п’ятивідсотковий бар’єр шанси є в тих партій, які мають електоральне ядро, вважає політолог.

Токаєва як свого наступника визначив Нурсултан Назарбаєв, який керував Казахстаном близько 30 років. Попри втрату посади президента, Назарбаєв зберіг інші важелі керування країною.

Як відомо, у Казахстані відбулася серія протестів, учасники яких заявляли про нечесність виборів. У день голосування, 9 червня, поліція оперативно припиняла будь-які опозиційні виступи.

Зранку 11 червня поліція також арештувала демонстрантів у найбільшому місті країни Алмати після того, як сотні людей зібралися на знак протесту проти офіційних результатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: