Звільнений Зеленським член Вищої ради правосуддя подав на нього до суду

Читать на русском
Член Вищої ради правосуддя Андрій Василенко, якого звільнив президент, подав судовий позов до Касаційного адміністративного суду.

Член Вищої ради правосуддя Андрій Василенко, якого звільнив президент Володимир Зеленський, подав судовий позов до Касаційного адміністративного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на держпорталі «Судова влада України».

Юристи вважають, що Зеленський неправильно звільнив двох членів Вищої ради правосуддяЗеленський скасував указ Порошенка про призначення двох членів Вищої ради правосуддя. Це все одно, що заднім числом скасувати реєстрацію шлюбу або народження.

Позивач хоче, щоб суд визнав протиправним та скасував указ президента України, яким 10 червня було скасовано його призначення до ВРП за квотою глави держави. Того ж дня Зеленський своїм указом скасував призначення іншого члена ВРП Михайла Ісакова.

У справі Василенка призначено склад суду у кількості п’яти служителів Феміди. Доповідачем визначено суддю Ігоря Дашутіна.

В адміністрації чинного президента наголосили, що Зеленський скасував два укази свого попередника Петра Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя як незаконні.

Також, 12 червня Вища рада правосуддя оприлюднила повідомлення, в якому зазначила, що Василенко та Ісаков написали заяви про надання їм відпустки без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя отримала від Адміністрації президента укази Володимира Зеленського, якими він скасував призначення членів ВрП Михайла Ісакова та Андрія Василенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: