Горковенко оскаржив у суді указ президента про своє звільнення

Читать на русском

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко заявив оскаржив у суді указ президента України Володимира Зеленського про своє звільнення.

Призначений п’ятим президентом України Петром Порошенком член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко заявив оскаржив у суді указ президента України Володимира Зеленського про своє звільнення.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Юристи вважають, що Зеленський, скасувавши два укази Порошенко, так і не звільнив ГорковенкоЧлен Нацради з питань телебачення та радіомовлення Горковенко має намір оскаржити рішення Зеленського про його звільнення.

«Як і обіцяв, сьогодні подав до суду на Президента України. Вимагаю визнати дії Володимира Зеленського протиправними. Позовна заява розписана на 9-ти сторінках», - пояснив Горковенко.

За його словами «укази скасовувати не можна, навіть коли комусь дуже хочеться чи колеться».

«По-друге, це сьогодні пан Президент видав «Указ про скасування Указу», а завтра дасть вказівку розстріляти прямо на Хрещатку тих, хто йому не подобається. Таке в нашій історії ми вже проходили. Тому, читайТЕ», - додав він.

Президент України Володимир Зеленський скасував призначення екс-співробітника адміністрації Петра Поршенка Володимира Горковенка на посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Крім того, він скасував указ Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради і звільнив його з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

4 травня з’явився указ на той час президента Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Юрій Артеменко, який був головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і був призначений у 2014 році за квотою президента, 4 травня оголосив про свою відставку через втому і пропозицію перейти на іншу роботу.

Того ж дня Порошенко призначив членом Нацради завідувача відділу головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

Артеменка натомість призначили на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: