Поранених бійців «Азова» евакуювали до Києва

Читать на русском
Військовий літак Ан-72 доправив до Києва з Дніпра дев'ятьох поранених військовослужбовців. Стан постраждалих задовільний.

Військовий літак Ан-72 Нацгвардії доправив до Києва з Дніпра дев'ятьох поранених бійців окремого загону спеціального призначення «Азов» маріупольського полку Нацгвардії для подальшої реабілітації та відновлення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Бійці «Азова» отримали поранення в ніч на 7 червня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу Новолуганського Донецької області, коли загинули двоє гвардійців, ще 11 осіб були поранені.

З польового госпіталю бійці були евакуйовані в Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, де стан постраждалих стабілізували. Зараз стан бійців задовільний, подальше лікування і реабілітацію вони проходитимуть у Центральному госпіталі МВС.

Начальник військово-медичного управління Головного управління Нацгвардії Олег Михайлик заявив, що внаслідок обстрілу гвардійці отримали мінно-вибухові поранення різної тяжкості.

«Одному з бійців пошкодило нижню кінцівку, ще один отримав проникаюче поранення грудної клітки. У відомчому госпіталі вони перебуватимуть до повного одужання, а потім повернуться до свого підрозділу», - сказав він.

Нагадаємо, що 7 червня внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців загинули, десять захисників отримали поранення. Президент Володимир Зеленський з цього приводу заявив, що ЗСУ будуть жорстко відповідати на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: