Суд повернув САП клопотання про арешт коштів екс-посадовця «Укргазвидобування»

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив повернути клопотання про арешт готівки колишнього посадовця української газовидобувної компанії.

Суд повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання про арешт 63280 доларів, 7300 євро і 462,9 тисяч гривень, які знайшли під час обшуку у колишнього директора з підготовки та транспортування газу ПАТ «Укргазвидобування» Олександра Гордієнка.

Таке рішення 6 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, під час обшуку в квартирі Гордієнка правоохоронці знайшли 63280 доларів, 7300 євро і 462,9 тис. грн, на які судом пізніше було накладено арешт. Нещодавно Київський апеляційний суд скасував арешт цих коштів, проте САП знову спробувала їх заарештувати.

Прокурор САП вказував, що вказані кошти є частиною грошей, отриманих нібито у вигляді неправомірної вигоди загальним розміром 922 500 доларів. Однак адвокат Гордієнка стверджував, що вказане клопотання про арешт коштів подано без додержання вимог статті 171 КПК України.

Вивчивши документ, суддя вирішила повернути САП клопотання. Кушнір вказала, що прокурор не долучив до клопотання докази про продовження слідства у справі, який завершився 26 травня. Також зі змісту клопотання не зрозуміло кому належать грошові кошти, на які прокурор просить накласти арешт і в чиїй квартирі був обшук, де знайшли гроші.

Нагадаємо, суд скасував арешт грошей екс-чиновника «Укргазвидобування» Володимира Микитіна, але потім знову їх заарештував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: