У справі екс-посадовців «Укргазвидобування» не заарештували майно

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив правоохоронцям в арешті вилученого майна родича одного з колишніх посадовців державної газовидобувної компанії.

Суд не наклав арешт на вилучене майно у сейфі Чернігівського обласного управління Ощадбанку, яка належало родичу одного з підозрюваних колишніх посадовців ПАТ «Укргазвидобування».

Таке рішення 2 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, екс-начальнику механіко-енергетичного департаменту ПАТ «Укргазвидобування» Володимиру Микитіну та колишньому директору із підготовки та транспортування газу ПАТ «Укргазвидобування» Олександру Гордієнку повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, вони організували схему систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств, що спеціалізуються на реалізації професійної техніки для потреб нафтогазовидобувної сфери. Зазначені нібито хабарі вони отримували за сприяння й неперешкоджання в участі в закупівлях «Укргазвидобування», виконання вже укладених договорів із постачання обладнання для потреб держкомпанії та незастосування штрафних санкцій за прострочення термінів поставок обладнання, передбачених договорами.

В рішенні вказується, що 6 березня у сейфі Ощадбанку в Чернігові було вилучено 335 євро, 45 фунтів стерлінгів, 33 300 доларів, годинник Ulysse Nardin, ювелірні вироби та інше. Пізніше до суду направили клопотання про накладання арешту на це майно. Однак суд відмовив у його задоволенні, оскільки, на думку судді, це майно є особистим майном родича одного з підозрюваних.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру Микитіну і Гордієнку. Також в одного з них знайшли велику суму грошей. Пізніше, суд скасував їх арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: