Суд скасував арешт грошей екс-посадовця «Укргазвидобування»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вирішив скасувати арешт готівки колишнього посадовця української газовидобувної компанії.
Київський апеляційний суд

Суд скасував арешт, накладений на 63280 доларів, 7300 євро і 462,9 тисяч гривень, які знайшли під час обшуку у колишнього директора з підготовки та транспортування газу ПАТ «Укргазвидобування» Олександра Гордієнка.

Таке рішення 22 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката екс-посадовця, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, під час обшуку в квартирі Гордієнка правоохоронці знайшли 63280 доларів, 7300 євро і 462,9 тис. грн, на які судом пізніше було накладено арешт. Не погоджуючись з таким рішенням, його адвокат подав скаргу, в якій просив скасувати арешт коштів. В обґрунтування скарги захисник вказав, що вилучені гроші є особистим заощадженнями його клієнта.

Вивчивши апеляцію, судді її задовольнили. На думку суддів, прокурор при накладанні арешт на гроші не долучив до клопотання належних та допустимих доказів того, що ці кошти є речовими доказами.

Нагадаємо, суд скасував арешт грошей екс-чиновника «Укргазвидобування» Володимира Микитіна, але потім знову їх заарештував. Також в цій справі суд не заарештував майно пов'язаної особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: