Екс-помічник Дубневича поновився на посаді у філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці частково задовольнив позов колишнього посадовця філії ПАТ УЗ про поновлення на посаді.
Київський апеляційний суд

Суд поновив колишнього помічника народного депутата Ярослава Дубневича Едуарда Пушкаренка на посаді першого заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення ще 18 квітня ухвалила колегія суддів Київський апеляційний суд за результатами розгляду скарги Пушкаренка, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в рішенні, Пушкаренко в квітні 2018 року звернувся до Дарницького районного суду міста Києва з позовом про поновлення на посаді. Так, у позові він просив визнати його трудовий договір з УЗ таким, що укладений на невизначений строк від дати його укладення; визнати незаконним укази про його звільнення; поновити його на посаді, а також стягнути з УЗ середній заробіток за час вимушеного прогулу з 2 березня 2018 року. 12 жовтня 2018 року Дарницький суд відмовив у задоволенні позову.

Не погоджуючись з таким рішенням, Пушкаренко подав апеляційну скаргу. Він вказував, що судом не зазначено, яким законом передбачено застосування контрактної форми трудового договору для таких категорій працівників як перший заступник директора філії УЗ. Пушкаренко додав, що його посада не віднесена до керівних, а також не має критеріїв керівника підприємства, які визначені в статті 65 ГК України. Вивчивши скаргу, судді її задовольнили. Так, вони поновила Пушкаренка на посаді і зобов'язали УЗ виплатити йому 2,13 млн грн зарплатні за вимушений прогул.

Однак, за даними журналіста «Слова і Діла», Пушкаренко поки що офіційно не поновили на посаді, оскільки немає відповідного наказу УЗ. Водночас представник УЗ подав касаційну скаргу на це рішення. Постановою Касаційного цивільного суду від 8 травня провадження за цією скаргою відкрите.

Як відомо, за версією слідства, Пушкаренко разом із іншими підозрюваними впродовж грудня 2015–березня 2017 рр. організував закупівлю ПАТ «Укрзалізниця» стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, Пушкаренку дозволили залишати Київ. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову направила подання про притягнення до відповідальності нардепа Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: