Трамп назвав нову умову для запровадження мит щодо Китаю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп введе додаткові мита на китайські товари, якщо голова КНР Сі Цзіньпін не приїде на саміт G20 28 - 29 червня в японській Осаці.

Президент США Дональд Трамп введе додаткові мита на китайські товари, якщо голова КНР Сі Цзіньпін не приїде на саміт G20 28 - 29 червня в японській Осаці.

Як пише «Слово і Діло», про це глава білого дому заявив у понеділок, 10 червня, в інтерв'ю телекомпанії CNBC.

«Так, це буде», - відповів Трамп на відповідне запитання журналіста.

За словами президента, Китаю доведеться укласти торговельну угоду зі США. «Зараз Китай абсолютно спустошений через те, що компанії залишають його і йдуть в інші країни, в тому числі, в нашу, бо вони не хочуть платити мита», - сказав Трамп.

Про компанію Huawei президент сказав, що розглядає її як «загрозу національній безпеці» США, однак, на його думку, «було б дуже добре», якби США змогли «зробити щось відносно неї» в рамках американо-китайських торгових переговорів.

Нагадаємо, останній раунд американо-китайських переговорів з торгівлі завершився в середині травня безрезультатно на тлі чергового підвищення американських мит на китайські товари. США підвищили мита з 10% до 25% на китайський імпорт на суму близько 200 мільярдів доларів.

Президент США Дональд Трамп також доручив почати процес підвищення мит на весь імпорт з Китаю, який оцінюється, приблизно, в 300 мільярдів доларів. У відповідь, китайське міністерство фінансів повідомило, що Пекін з 1 червня ввів підвищені мита на ввезення товарів зі США обсягом 60 мільярдів доларів.

Минулого тижня Трамп вирішив відкласти введення додаткових мит на імпортовані з Китаю товари до 15 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: