Нові санітарні норми для пасажирів залізниці не були запроваджені, незважаючи на обіцянку Омеляна

Читать на русском
Міністр інфраструктури провалив обіцянку оновити санітарні стандарти обслуговування пасажирів потягів та відмовитися від подушок на пір’ї й брудних фіранок.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провалив обіцянку про те, що до стандартів санітарних норм обслуговування пасажирських вагонів «Укрзалізниці» будуть внесені зміни.

Таку обіцянку він дав 10 жовтня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

Міністр наголосив, що одним із головних питань оновлення роботи залізниці є виведення санітарних норм обслуговування пасажирських вагонів на абсолютно новий рівень: «Будуть внесені зміни до стандартів, відмовимося від подушок «на пір'ї» і ковдр у пилюці. Буде запроваджений європейський сервіс, який повністю відповідатиме гігієні та зручності. Цікава особливість: щойно відмовилися від корупційних схем при закупівлі мийних розчинів, одразу стало можливо відмити вагони від багаторічного бруду. І, так, знімемо фіранки чи, як дехто їх називає, «занавіски». Виключно ролети на вікнах. Обговорили питання приведення до єдиних норм залізничних станцій».

Вже за місяць у Мінінфраструктури нам повідомили, що розпочали низку заходів, спрямованих на покращення якості сервісного обслуговування в пасажирському господарстві. Також планувалося внести зміни до нової редакції наказу Міністерства транспорту України від 20.11.2001 №804 «Про затвердження Інструкції про термін служби та порядок списання окремих предметів постільних речей та м’якого з’ємного інвентаря пасажирських вагонів».

28 грудня 2017 року «Укрзалізниця» отримала 38 удосконалених пасажирських вагонів моделі 61-779. У нових вагонах встановлені додаткові розетки в купе, полиці для багажу нестандартних розмірів та автомати для приготування кави.

Із середини червня 2018 року в Україні впровадили харчування в нічних пасажирських потягах. Про це на свій сторінці в Facebook повідомив очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Але санітарні норми протягом двох з половиною років так і не були переглянуті. Станом на 11 червня 2019 року в Україні діють Державні санітарні правила та норми, гігієнічні нормативи від лютого 1999 року, які досі передбачають дві пір'яні подушки та дві ковдри для пасажирів. Отже, обіцянка міністра отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Омелян дав 219 обіцянок, з яких 53 виконав, а 62 – провалив.

Раніше ми писали, що Омелян не виконав обіцянку з травня запустити пряме авіасполучення Київ-Миколаїв.

Також ми писали про топ провалених і виконаних обіцянок уряду Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: