Поблизу Житомира відбувається підготовка курсантів-танкістів

Читать на русском
На полігоні під Житомиром відбувається підготовка курсантів-танкістів десантно-штурмових військ і морської піхоти.

На полігоні під Житомиром відбувається підготовка курсантів-танкістів Десантно-штурмових військ і морської піхоти.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України, пише «Слово і Діло».

«Вже близько місяця на загальновійськовому полігоні поблизу Житомира тривають заходи з підготовки та перепідготовки курсантів-контрактників, воїнів-танкістів Десантно-штурмових військ і морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що танкісти вивчають тактико-технічні характеристики штатного озброєння і військової техніки, тактику ведення бойових дій танкових підрозділів, взаємодію, взаємозамінність між екіпажами.

«Інструктори підготували для курсантів кілька навчальних точок: на першій розглядали нормативи вправ і їхнє виконання, на другій - основи і правила стрільби із танка, а вже на третій - практично виконували стрільбу вкладним стволом калібру 14,5 міліметра», - розповів про одне із занять начальник групи професійної підготовки танкових підрозділів Навчального центру ДШВ підполковник Віталій Мазур.

Курс підготовки для танкістів в 199-му Навчальному центрі Десантно-штурмових військ ЗСУ триватиме декілька десятків днів. За цей час вони підвищать свою майстерність у керуванні бойових машин у складній місцевості, виконають бойову стрільбу штатним артилерійським пострілом з ходу, а також в умовах оборонного бою і закритих вогневих позицій.

Раніше танковий резерв ООС проводив навчання на Донбасі.

Також нагадаємо, СБУ розслідує закупівлі неякісних запчастин на бронетанковому заводі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: