Україна залишила групу країн, де процвітає торгівля людьми

Читать на русском
Україна в 2017 році вийшла з групи країн, в яких процвітає торгівля людьми, зробивши для досягнення цієї мети значні зусилля.

Україна в 2017 році вийшла з групи країн, в яких процвітає торгівля людьми, зробивши для досягнення цієї мети значні зусилля.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 27 лютого, повідомив прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Росіяни скоїли в Україні найбільше злочинів – поліціяВсього протягом 2017 року іноземці вчинили в Україні 2,9 тис. кримінальних злочинів. Найбільше злочинців було серед росіян і грузинів.

Зазначається, що чотири роки поспіль Україна перебувала в списку країн, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми й не вживають значних заходів для досягнення цієї мети. За рік Україна суттєво покращила результати протидії сучасному рабству й вийшла з групи ризику.

Торік була припинена діяльність 29 ОЗУ, які займалися торгівлею людьми.

Також наголошується, що в 2017 році кількість зареєстрованих кримінальних справ у сфері торгівлі людьми зросла до 346 проти 115 випадків у 2016 році. У 2018 року вже виявлений 51 такий злочин і надана допомога 44 потерпілим.

Нагадаємо, в Україні за десять місяців 2017 року було виявлено 263 випадки торгівлі людьми, що майже втричі більше, ніж за весь 2016 рік.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 грудня запровадила кримінальну відповідальність за примус до вступу в шлюб і домашнє насильство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: