Активісти пікетують будівлю Печерського суду: центр столиці затягнуло димом

Читать на русском
Активісти Нацкорпусу вийшли на мітинг на підтримку Сергія Філімонова. Протестувальники закидали будівлю Печерського суду димовими шашками і фаєрами.

У Києві на Софійській площі, біля будівлі Печерського суду, протестують активісти Національного корпусу на підтримку Сергія Філімонова.

Як пише «Слово і Діло», в результаті, центр столиці затягнуло димом, чути вибухи, повідомляє Інформатор.

Володимирський проїзд у димуEgor 2

Відзначимо, Філімонов є главою Нацкорпцусу і виступає проти незаконних забудов у Києві.

«Під час боротьби з незаконними забудовами у Філімонова сталася сутичка з главою Нацполіції Києва Андрієм Крищенком. Також він не раз влаштовував акції проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. З цієї причини з Сергієм судяться вже третій рік. Засідання переносять з незрозумілих причин», - розповіли виданню учасники протесту.

Так сталося і цього разу, повідомляє ЗМІ. Засідання у справі Філімонова мало відбутися ще у вересні 2018 року. Але його перенесли на 11:00 7 червня 2019 року. Станом на 11:40 засідання ще не розпочалося. А активіст підозрює, що його знову відтермінують.

Під будівлею Печерського районного суду зібралися десятки мітингувальників, прихильників глави Нацкорпусу. Як повідомили учасники акції, вони просто прийшли підтримати товариша. Але в рамках мітингу підривали петарди і підпалювали фаєри, планують це робити протягом усього дня.

Нагадаємо, в Києві сталися сутички поліції і Нацкорпусу. Активісти намагалися знести огорожу на незаконній забудові в Протасовому Яру. У відповідь, поліція застосувала силу і спецзасоби.

Відзначимо, через незаконну забудову в Протасовому Яру активісти у Зеленського в піцерії попросили про допомогу. Активіст підійшов до Зеленського за обідом та попросив про допомогу - вплинути на одного з забудовників Києва. Зеленський, своєю чергою, відреагував досить спокійно - сказав, що не знає про ситуацію і запропонував звернутися в поліцію. Також він сказав, що візьме до відома дану інформацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: