Справу землі Інституту Таїрова передали до САП

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи отримали справу від одеської поліції про махінації з землею одного з інститутів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Кримінальне провадження про зловживання службовців низки установ з відчуженням землі Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова передали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в рішенням Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Так, зокрема, за клопотанням САП, суд продовжив обов'язки директору державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» Національного наукового центру Інститут Таїрова Національної академії аграрних наук Петру Подоляну, а також провідному інженеру держпідприємства «Управління водного господарства».

Як відомо, крім цих осіб, поліція Одеської області також повідомляла про підозру директору Інституту Таїрова В'ячеславу Власову та іншим. За версією слідства, низка осіб склала схеми з відчуження землі Інституту Таїрова загальною площею 10,73 га. Цю землю потім поділили на 140 ділянок і передали у приватну власність для ведення садівництва третім особам. Таким чином, державі було нанесено збитків на 20,94 млн грн.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура передала до НАБУ справу про продаж комунального майна. Раніше САП передала справу агрохолдингу «Мрія» до поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: