Порошенко розкритикував результати переговорів у Мінську

Читать на русском
П'ятий президент заявив, що можливим зняттям економічної блокади з ЛДНР Україна демонструє готовність стати на коліна.

Екс-президент України Петро Порошенко стурбований пропозицією української сторони у Тристоронній контактній групі (ТКГ) про зняття блокади з «ЛДНР».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Порошенко нагадав, що 15 березня 2017 року рішенням РНБО були припинені економічні зв'язки з непідконтрольними Києву територіями як реакція на довільне захоплення (експропріація або введення зовнішнього управління Москвою) українських державних і приватних підприємств, введення рублевої зони і російської податкової системи.

«Що ж змінилося з того часу? З боку окупанта - нічогісінько. Виходить, українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський?» - додав він.

Порошенко зазначив, що Україна ніколи не заперечувала проти відновлення економічних зв'язків, але в чіткій відповідності з національними інтересами України, за умови виконання згаданого рішення РНБО, насамперед встановлення стійкого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств їхнім українським власникам.

«Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України. Реалізація російського сценарію на Донбасі - це зрада національних інтересів нашої держави і пам'яті про тисячі українських патріотів, які загинули за свободу, суверенітет і територіальну цілісність України! Що далі? Репарації з бюджету України на користь агресора? Автономія із правом вето на суверенні рішення держави, на курс у ЄС і НАТО?» - написав Порошенко.

Екс-президент підкреслив, що не можна дозволити Росії реалізувати свій сценарій врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську анонсували зняття блокади з «ЛДНР». З відповідною пропозицією виступив представник України Леонід Кучма.

Також сторони переговорів домовилися підготувати нову угоду про перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: