СБУ викрила завербованого ФСБ офіцера запасу ЗСУ

Читать на русском
СБУ заявляє про викриття завербованого ФСБ РФ офіцера запасу ЗСУ, який був замішаний у протиправній діяльності.

СБУ заявляє про викриття завербованого ФСБ РФ офіцера запасу ЗСУ, який був замішаний у протиправній діяльності.

Про це 6 червня повідомила прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

За даними відомства, офіцера завербували в 2017 році, коли він приїхав до Росії на зустріч випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони ім. Ю. Андропова.

Відзначається, що для кращої координації виконання розвідувально-підривних завдань його зв'язали із представником так званої «МГБ ДНР» - громадянином України Левченком В'ячеславом Андрійовичем, 1961 року народження. У 80-х роках він служив у лавах прикордонних військ КДБ СРСР. Потім він обіймав різні посади в органах МВС України та Управління державної пенітенціарної служби в Дніпропетровській області.

У 2014 році його затримали за підозрою в створенні терористичної групи і обміняли на військовополонених ЗСУ.

«Для виконання завдань ворожої спецслужби агент здійснював спроби вербувати діючих співробітників СБУ, а також готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів української спецслужби. Він також збирав і передавав актуальну розвідувальну інформацію про переміщення військової техніки і дислокацію задіяних до проведення ООС в Донецькій області окремих підрозділів ЗСУ», - додали в прес-центрі.

Правоохоронці затримали зловмисника в Маріуполі, коли той отримував секретні матеріали про оперативно-службової діяльності СБУ. Під час обшуку за місцем проживання агента у нього знайшли та вилучили мобільні термінали, сім-карти, в тому числі провайдера Фенікс із непідконтрольної українській владі території Донбасу.

Також були вилучені магнітні носії інформації і використовувалися для передачі розвідувальних даних комп'ютери.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Раніше СБУ викрила проросійського інтернет-агітатора.

Також нагадаємо, СБУ викрила кримчанина, завербованого російськими спецслужбами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: