Зеленський заявив про готовність до переговорів із Росією

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час ході спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

До Брюсселя чи до Москви: перші закордонні візити президентів УкраїниВіктор Ющенко в першу закордонну поїздку поїхав до Москви, а Віктор Янукович – до Брюсселя.

«Стратегічний курс України для того, щоб отримати повноцінне членство в НАТО... це пріоритет нашої зовнішньої політики. Україна прагне досягти високих стандартів життя, викорінити корупцію та модернізувати державу. Це можливо тільки забезпечивши нашу національну безпеку. Ми готові вести переговори з РФ, ми готові впровадити мінські домовленості, але ми спочатку повинні мати можливість захищати себе і стати сильнішими в економічному, політичному і військовому сенсі», - заявив він.

Нагадаємо, раніше Зеленський у Брюсселі провів зустріч з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером.

Також сьогодні о 19:20 у будівлі Єврокомісії почнеться зустріч з президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом, який курирує питання макрофінансової допомоги Україні.

Завершує програму зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, яка відбудеться в представництві Польщі в ЄС, після закінчення її президенти зроблять заяви для преси.

Раніше ЗМІ повідомляли, що під час першого візиту президента України Володимира Зеленського до Брюсселя міжнародні журналісти не матимуть змоги поставити йому запитання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: