Зведення штабу ООС 5 червня: є загиблі та поранені

Читать на русском
Внаслідок обстрілу з боку бойовиків на Донбасі за минулу добу двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, троє отримали поранення.

Внаслідок обстрілу з боку бойовиків на Донбасі за минулу добу двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, троє отримали поранення.

Про це повідомили в прес-службі операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 червняСитуація на сході країни на 4 червня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«4 червня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі - з застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120-мм і 82-мм. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, троє українських захисників отримали поранення», - йдеться в повідомленні штабу середу вранці, 5 червня.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 11 разів обстріляли позиції ООС: двічі поблизу Авдіївки - з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі в районі Опитного - з мінометів калібру 82-мм і гранатометів різних систем; поблизу Новоселівки Другої - з протитанкових ракетних комплексів; двічі в районі Талаківки - з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі поблизу Чермалика та Павлопіля - з автоматичних станкових гранатометів; поблизу Пісок - з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї; в районі Водяного - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» українські позиції були обстріляні п'ять разів: у районі Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Новолуганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Золотого-4 - з автоматичної стрілецької та снайперської зброї; в районі Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 4 червня один бойовик був знищений, ще один - поранений.

«З початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил... Внаслідок обстрілу загинув один військовослужбовець», - додали в прес-центрі штабу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики здійснили два обстрілу позицій ООС: поблизу Талаківки - із ручних протитанкових гранатометів; в районі Водяного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики з автоматичної стрілецької та снайперської зброї двічі обстріляли позиції ООС поблизу Золотого-1.

Нагадаємо, на засіданні ТКГ Донбасом обговорять звільнення заручників і питання безпеки.

Також відзначимо, пункти пропуску на Донбасі переходять на літній графік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: