Зубко досі не впровадив електронний кабінет для забудовників

Читать на русском
Більше ніж за півроку електронний кабінет для забудовників так і не запрацював, незважаючи на обіцянку Геннадія Зубка зробити це найближчим часом.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко не виконав обіцянку найближчим часом впровадити електронний кабінет для забудовників.

Таку обіцянку Зубко давав 20 листопада минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Вже працює онлайн-платформа «Прозора ДАБІ». Скоро впровадимо електронний кабінет для забудовників», – говорив віце-прем'єр.

Але станом на початок червня, тобто через більш ніж 6 місяців з дня оголошення обіцянки, електронний кабінет забудовника все ще не запущений. За словами заступника Зубка, Льва Парцхаладзе, Міністерство регіонального розвитку розробляє порядок функціонування е-кабінету, і найближчим часом він буде поданий на узгодження інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади. «Для введення ефективного і прозорого контролю в будівництві поки розроблена концепція повного реформування діяльності ДАБІ та план реалізації цієї концепції. Один з важливих кроків у її рамках – впровадження ефективного е-кабінету забудовника, де швидко і зручно можна буде отримувати дозвільні документи в будівництві, як це відбувається в усьому цивілізованому світі», – розповів Парцхаладзе.

З огляду на, що електронний кабінет для забудовників не працює, Зубко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, Геннадій Зубко планує в 2019 році перевірити 20 державних будівельних норм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: