Чиновник Мінрегіону «погорів» на хабарі

Читать на русском
Керівник держпідприємства Мінрегіону затриманий при отриманні хабара в 75 тисяч гривень. Чиновнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві 21 березня силовики затримали чиновника Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Затриманий - директор одного з державних підприємств, підпорядкованих Мінрегіону. Йому інкримінують корупційну діяльність, яка полягала у вимаганні неправомірної винагороди від представника комерційної структури, якою чиновник надав в користування одне з приміщень держпідприємства.

В обмін на хабар, директор обіцяв «не втручатися в господарську діяльність» комерційної структури. Факт вимагання 75 тисяч гривень був задокументований в рамках кримінального провадження. На момент затримання чиновник отримав 50 тисяч гривень, які представник корупційної структури перерахував на наданий директором держпідприємства картковий рахунок.

Сама операція із затримання корупціонера була проведена на його робочому місці, при отриманні залишку неправомірної винагороди. Чиновник Мінрегіону був затриманий, а в його службовому кабінеті правоохоронці вилучили 25 000 гривень. Чиновнику загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3-х років, з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в Чернігівській області на хабарі попався голова сервісного центру МВС.

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань затримали в Полтавській області двох оперуповноважених одного з райвідділів поліції під час отримання хабара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: