Радбез ООН ухвалив резолюцію про протидію фінансуванню тероризму

Читать на русском
Рада безпеки ООН схвалила резолюцію про боротьбу із фінансуванням тероризму, одним із співавторів резолюції стала Україна.

Рада безпеки ООН схвалила резолюцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, одним зі співавторів резолюції стала Україна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Голос Америки».

Загрози та гарячі точки світу: за чим стежити в 2019 роціСеред найбільш імовірних ризиків 2019 року, на думку експертів економічного форуму в Давосі, перші три позиції посідають екологічні проблеми.

Зазначається, що резолюцію схвалили одноголосно. Вона спрямована на посилення глобальних зусиль з протидії залученню фінансів терористичними організаціями.

«Резолюція вказує усім країнам забезпечити, що їх національне законодавство є достатнім для покарання відповідальних за фінансування «терористичних організацій, або окремих терористів, які виступають з будь-якою метою», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, у документі вимагається забезпечити відповідність усіх вживаних для боротьби з тероризмом заходів міжнародним законам щодо прав людини та законів про біженців.

«Боротьба із фінансуванням тероризму є нагальною проблемою для України в контексті триваючої агресії РФ. Нагадаю, що з січня 2017 р. Міжнародний суд ООН розглядає позов України проти Росії щодо порушення нею Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму», - прокоментував ухвалення резолюції речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Раніше «Слово і Діло», писало про загрози в гарячих точках світу: за чим стежити в 2019 році.

Також стало відомо, що Україна внесла понад 70 імен до списку пов'язаних із тероризмом осіб за рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: