У Росії підрахують «збитки» завдані Криму Україною

Читать на русском
На російському сайті держзакупівель розміщений тендер на виконання так званого дослідження для оцінки збитку, завданого Криму з 1991 по 2014 рік, коли анексований нині півострів перебував під контролем України.

На російському сайті держзакупівель розміщений тендер на виконання так званого дослідження для «оцінки збитку», завданого Криму з 1991 по 2014 рік, коли анексований нині півострів перебував під контролем України.

Як пише «Крим.Реалії», початкова вартість дослідження – 10 мільйонів російських рублів (понад 150 тисяч доларів), інформує «Слово і Діло.

Повернення Криму та Донбасу: якими будуть перші кроки нового президентаПрипинення війни та повернення контролю над окупованими територіями Донбасу – саме в цих питаннях українці очікують рішучих кроків нової влади. Чи має таку стратегію команда президента Зеленського, аналізував політолог Олександр Радчук.

Замовником даного дослідження є Державна дума Росії, яка хоче побачити порівняння соціально-економічного та законодавчого регулювання ключових сфер життя Криму в період СРСР, у складі України і «складі Росії».

Вказується, що заявки приймаються до 27 червня. Виконавця повинні вибрати 11 липня за підсумками конкурсу.

Нагадаємо, 15 березня на спільному засіданні Ради Держдуми з російським «парламентом» Криму та «урядом» Севастополя голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що Росія повинна вимагати від України компенсацію за 25 років, упродовж яких Крим перебував у її складі.

20 березня Володін заявив про створення спеціальної робочої групи в нижній палаті російського парламенту, що оцінить «збиток від дій України економіці Кримського півострова». У Держдумі Росії заявили, що «збиток», понесений Кримом з моменту проголошення незалежності України і до анексії півострова Росією, «значно перевищує» суму 1,5 трлн рублів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін дані рішення назвав «черговою кризою жанру».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: