Матіос заявив, що незгоден йти у відставку

Читать на русском
Головний військовий прокурор підкреслив, що має контракт, який діє до жовтня поточного року.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в силу наявності військового контракту залишиться на посаді як мінімум до жовтня.

Про це він заявив в інтерв'ю 112 Україна.

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір він йти у відставку, Матіос підкреслив, що «ніколи не почував себе «як на валізах».

«Немає причин, і немає тренду», - зазначив військовий прокурор.

Матіос пояснив, що, за військовим статутом, подібні наміри називаються дезертирством.

«Я військовий, і в мене до жовтня військовий контракт. І я так розумію, що війна не закінчиться в тій формі, у якій вона є, і так, як я свідомий українець, треба буде продовжувати контракт і служити далі. Наявність військового контракту зобов'язує мене бути там, де я є», - зазначив головний військовий прокурор.

При цьому він додав, що буде «найостаннішим з тих, хто може взяти валізу і піти, залишивши державність на знищення ворогам».

Раніше Матіос повідомив, що добре знає новообраного президента Володимира Зеленського, але не зустрічався з ним до і після виборів.

Нагадаємо, 30 травня президент України подав до Верховної Ради подання про звільнення глави МЗС України Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і глави СБУ Василя Грицака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: