Полторак представив нового начальника Генштабу ЗСУ

Читать на русском
Міністр оборони вручив Хомчаку відповідне посвідчення, відзначив його бойовий досвід і побажав успіхів на посаді.
Фото УНІАН.

Міністр оборони України Степан Полторак вранці в четвер, 23 травня, представив колективу військовослужбовців нового начальника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Хомчак керуватиме Генштабом замість Муженка: плюси та мінуси призначення21 травня, Президент Володимир Зеленський прийняв своє перше кадрове рішення - призначив начальника Генерального штабу ЗСУ. Замість Віктора Муженка ним став 51-річний генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Полторак вручив Хомчаку відповідне посвідчення та побажав йому успіхів та перемог на новій посаді, відзначивши бойовий досвід нового керівника Генштабу.

«Руслан Борисович точно не є новою людиною для Збройних сил. Він пройшов службу на всіх командних посадах, починаючи від командира взводу. Він дуже добре знає проблеми, знає, над чим потрібно працювати, і у мене немає сумніву в тому, що якість виконання нових завдань буде нарощуватися, ефективність підвищуватися і Збройні сили будуть готові до виконання завдань, які визначені законодавством», - сказав Полторак.

Він зазначив, що перед новим начальником Генштабу стоять багато завдань, перш за все - відсіч збройній агресії з боку Російської Федерації.

Також міністр оборони подякував попереднику Хомчака - Віктору Муженкові - за його роботу в Генштабі в «найважчий час для України».

«Він взяв величезний тягар за долю Збройних сил і за долю нашої країни», - сказав він.

Раніше Зеленський звільнив начальника Генштабу.

Іншим указом Руслан Хомчак призначений начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних сил України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: