Зеленський змінив два укази попередніх президентів

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський вніс зміни в призначення на посади керівництва Адміністрації президента.

Президент Володимир Зеленський розпорядився внести зміни до Указів президента України в Положенні про Адміністрацію президента і до статті Указу президента України «Питання Адміністрації президента України».

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в указі №347/2019 «Про внесення змін до Указів Президента України від 2 квітня 2010 року №504 та від 14 липня 2014 №592», розміщеному на сайті глави держави.

Зокрема, Зеленський вніс до законів наступне: «Глава Адміністрації президента України, його перший заступник і заступники, керівник апарату Адміністрації президента України, перший помічник, помічники президента України, радник президента України - представник президента України у Верховній Раді України, радники президента України, прес-секретар президента України, представники президента України, уповноважені президента України призначаються на посади і звільняються з посад президентом України».

Згідно з указом, президент доручив главі Адміністрації президента України здійснити в установленому порядку заходи, що випливають із цього Указу. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше повідомлялося, що Зеленський скасував два укази Порошенка. Президент скасував укази свого попередника про звільнення Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на посаду Горковенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: