У спостережній місії ОБСЄ в Україні новий очільник

Читать на русском
Новим головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні став турецький дипломат Яшар Халіт Чевік.

Новим головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні став турецький дипломат Яшар Халіт Чевік.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Динаміка обстрілів ООС: 438 порушень режиму припинення вогню в квітніЗ 22 квітня до 26 травня було зафіксовано 438 обстрілів на Донбасі з боку бойовиків. Це вдвічі більше, ніж місяцем раніше.

Чевіка представили в четвер, 30 травня, у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ. Новий голова місії змінив на цій посаді колишнього заступника держсекретаря Міністерства закордонних справ Туреччини Ертугрула Апакана.

Апакан подякував ОБСЄ та державам-учасницям за їх постійну підтримку.

«У найскладніших ситуаціях, коли потрібні були негайні заходи безпеки або оперативні відповіді, я завжди відчував керівництво головами ОБСЄ, підтримку секретаріату, увагу і турботу держав-учасниць», - сказав він.

Апакан був на цій посаді п'ять років. На церемонії у Відні йому вручили медаль ОБСЄ. Нагадаємо, в одному зі своїх звітів про ситуацію на Донбасі Ертугрул Апакан заззначав, що часу останнього оголошення перемир’я на честь 8 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала понад 50 тисяч порушень. Менш ніж за два місяці було зафіксовано 15 тис. вибухів.

Додамо, 30 березня постійна рада ОБСЄ ухвалила рішення продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на один рік.

Раніше ОБСЄ зафіксувала РСЗВ «Град» у центрі Луганська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: