«Рух нових сил» іде на вибори. Чи потрапить до ВР та з ким може об'єднатися?

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Саакашвілі за рахунок своєї харизми, впізнаваності накручуватиме підтримку «Руху нових сил». Однак самостійно потрапити до Ради вони не зможуть.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кирило Молчанов.

«Скоріш за все, «Рух нових сил» не йтиме самостійно на вибори, вони можуть блокуватися з кимось. Об'єктивно за 7 тижнів вийти на рівень 5% нереально. Тому, ймовірно, Саакашвілі вестиме переговори з проектом Вакарчука. Можливо, будуть переговори з Гриценком або Садовим та партією «Самопоміч» для спільного походу на вибори», – зазначив Молчанов.

За його словами, з цими трьома політичними силами можливі торги щодо того, щоб кілька людей Саакашвілі потрапили до списку й могли представляти його інтереси в наступному парламенті.

«Саакашвілі зараз не зможе вести самостійну гру. Для цього в нього немає ані часу, ані сил, ані можливостей», – уточнив він.

Юрист дав жорстку оцінку указу Зеленського, що повернув громадянство України СаакашвіліПрезидент Зеленський мав три варіанти вирішення цієї проблеми, але обрав не найкращий, з точки зору права, шлях, вважає юрист.

Своїм поверненням Саакашвілі може принести хаос в Україну, підкреслив експерт.

«Він в принципі генератор хаосу. Саакашвілі однозначно повернувся в Україну не для того, щоб спокійно жити. Спокійно жити він міг і в Нідерландах. Він претендує на роль у політичному житті, на роль в інформаційному полі, на певний вплив у політикумі. Україна – це єдина країна, в якій він може розвернутися», – пояснив він.

За його словами, Саакашвілі – людина конфліктна, він не звик грати другим номером і, ймовірно, рано чи пізно пересвариться з усіма, навіть із нинішніми потенційними партнерами.

«Не виключено, що після виборів, коли Саакашвілі реалізує завдання, яке негласно поставив Зеленський – тролити Порошенка та його оточення, він переключиться й на Зеленського», – додав політолог.

На його думку, Саакашвілі нестиме руйнівний характер, на цьому вся його діяльність закінчиться.

«Ефективність буде замінена ефектністю. Все буде барвисто, емоційно, але якогось смислового навантаження в його діяльності не буде», – акцентував фахівець.

Навряд чи Саакашвілі може обійняти якусь посаду, наголосив він.

«Зеленський навряд чи припуститься тієї ж помилки, що й Порошенко. Жодних формальних майданчиків для діяльності йому не нададуть. Максимум – радник, – резюмував Кирило Молчанов.

Раніше «Слово і Діло» дізналося, чи зможе Саакашвілі балотуватися на дострокових виборах до Ради.

Нагадаємо, юрист дав жорстку оцінку указу Зеленського, який повернув громадянство України Саакашвілі.

Що пишуть у соцмережах про рішення Зеленського повернути Саакашвілі громадянство – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: