Рада ухвалила закон про державну підтримку «Пласту»

Читать на русском
Законом встановлюється, що Пласт – єдина в Україні національна скаутська організація, яка діє на всій території країни.

Верховна рада ухвалила за основу та в цілому закон №10184 про державне визнання й підтримку «Пласту» – національної скаутської організації України.

Як пише «Слово і Діло», «за» проголосували 228 нардепів, повідомляє «112 Україна» в четвер, 30 травня.

Законом встановлюється, що «Пласт» – єдина в Україні національна скаутська організація, яка діє на всій території країни, створює відокремлені підрозділи та пластові виховні частини, через які здійснює свою діяльність відповідно до статуту Пласту і прийнятого закону.

Згідно з документом, на діяльність «Пласту» виділяються кошти з державного бюджету і місцевих бюджетів.

Доступ дітей і молоді до участі в «Пласті» має намір гарантувати, в тому числі, створюючи пластові виховні частини в кожній територіальній громаді, а також за допомогою забезпечення членів Пласту уніформою.

Закон набере чинності наступного дня після офіційного опублікування.

«Державне визнання і підтримка «Пласту» призведе не тільки до більш динамічного розвитку організації в Україні та світі, формування десятків і сотень тисяч ціннісно-орієнтованих українських громадян-патріотів, а й сприятиме поліпшенню соціально-економічного становища в Україні», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Раніше в четвер Верховна рада підтримала в першому читанні проект закону «Про повну загальну середню освіту». «За» проголосували 229 нардепів.

Нагадаємо, Рада підтримала в першому читанні реформу звань в українській армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: