Рада провалила закон щодо додаткової відпустки УБД

Читать на русском
Верховна рада України провалила у першому читанні законопроект №9400. Ухвалення документу за основу підтримали лише 185 нардепів.

Верховна рада України провалила у першому читанні законопроект №9400 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни».

Як пише «Слово і Діло», про це оголосив спікер парламенту Андрій Парубій.

Так, ухвалення документу за основу підтримали лише 185 парламентарів.

Крім того, за повернення документу на доопрацювання у комітет проголосували лише 188 нардепів, а за повернення суб'єкту законодавчої ініціативи - 185 депутатів ВР. Після цього Парубій оголосив про відхилення закону.

«На жаль, я змушений оголосити, що проект закону №9400 відхилений», - зазначив глава Ради.

Законом пропонувалося передбачити, що учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни має надаватися додаткова відпустка із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів.

Нагадаємо, в грудні 2018 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав законопроект №8519 про посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в ХХ столітті, яким передбачається надання воїнам УПА статусу УБД.

Як повідомлялося раніше, влітку минулого року військова прокуратура Західного регіону України перевіряла незаконне отримання окремими військовослужбовцями статусу учасника бойових дій (УБД). Зазначалося, що прокуратура провела моніторинг ЗМІ та соцмереж, виявивши соціальну напругу серед діючих і колишніх військовослужбовців - учасників АТО. Це було пов'язано саме з отриманням окремими військовослужбовцями статусу УБД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: