У НАБУ підтвердили обшуки в Білій Церкві

Читать на русском
У Національному бюро підтверджують слідчі дії в Білоцерківській міській раді Київської області.

Детективи Національного антикорупційного бюро дійсно проводять слідчі дії в Білоцерківській міській раді Київської області.

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» підтвердили в прес-службі НАБУ.

«Підтверджуємо, що проводяться слідчі дії (обшуки) в міськраді Білої Церкви. Обшуки проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – наголосили в відомстві.

За інформацією Національного бюро, обшуки тривають у межах розслідування в кримінальному провадженні за фактом придбання Білоцерківською міськрадою будівлі за ймовірно завищеною ціною в 2018 році.

Як відомо, юрист Олександр Лємєнов у своєму Facebook повідомив про обшуки НАБУ в міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого. За його інформацією, слідчі дії тривають через історію з придбанням будівлі в центрі міста за нібито завищеною ціною. Він додав, що для потреб міської влади була придбана будівля в центрі міста у фізичної особи на суму майже мільйон доларів. Як вказує юрист, проблема стосувалася розбіжностей в оцінці та вартості придбання будівлі на суму близько 18 мільйонів гривень.

Нагадаємо, НАБУ обшукало приміщення «Укрзалізниці» в справі закупівлі кабелю. Раніше детективи проводили обшук у судді Вищого господарського суду України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: