НАБУ розслідує можливе збагачення нардепа Павелка – ЗМІ

Читать на русском
У Національному бюро порушили справу щодо президента Федерації футболу України за фактами можливої ​​брехні в декларації.
Андрій Павелко

Детективи Національного антикорупційного бюро порушили кримінальне провадження за фактами можливих незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка», керівника бюджетного комітету Верховної Ради й президента Федерації футболу України Андрія Павелка, який також фігурує в іншій справі НАБУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію «Українських новин» від джерел у НАБУ.

За словами співрозмовника, справа розслідується за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації), а також статті 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Як стверджує джерело, про підозру наразі не йдеться.

За даними журналіста «Слова і Діла», вказане кримінальне провадження порушене на підставі журналістського розслідування програми «Наші гроші» з Денисом Бігусом. У цьому сюжеті, зокрема, йшлося про цивільну дружину Павелка Катерину Чаус та її майно. Як встановили журналісти, Чаус користується квартирою, вартість оренди якої становить 17 тисяч доларів на місяць, а вартість її купівлі – понад 2 мільйони доларів. Ціна пояснюється тим, що помешкання площею 320 кв. м оздоблене покриттям із гальванічного золота, з окремою кімнатою для гардеробу, каміном та винною шафою.

Окрім нерухомості, на фото цивільна дружина нардепа засвітила коштовну ювелірні вироби, зокрема комплект VanCleef загальною вартістю майже 2 мільйони гривень. Також, за інформацією журналістів, Павелко подарував Чаус автомобіль Bentley. У декларації самого політика не вказана власна нерухомість та майно дружини.

Трофеї Павелко: Бентлі, Мальдіви та позолочена квартира /// Наші гроші №243 (2018.11.12)BIHUS info

Нагадаємо, президент ФФУ Павелко також фігурує у кримінальному провадженні НАБУ щодо можливого зловживання службовим становищем під час будівництва в Україні футбольних полів зі штучних покриттям. За даними журналістів програми «Схеми», ФФУ вивела мільйон доларів через офшор в ОАЕ, й до цього нібито причетний нардеп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: