Чому призначення Разумкова може нашкодити партії «Слуга народу»?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Рейтинг, який має «Слуга народу», – це не показник підтримки партії. Партії ще взагалі як такої немає.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко.

«Рейтинги «Слуги народу» були й залишаються високими, оскільки ця партія асоціюється із Зеленським. Однак це рейтинг не партії й рейтинг не лише Зеленського, а ще й Голобородька. Зараз офіційне призначення Разумкова може стати для цієї політичної сили ахіллесовою п'ятою», – зазначив Дяденко.

Річ у тім, що досвіду політичної діяльності в Разумкова практично немає, додав він.

«Так, він хороший аналітик. Але потрібно розуміти, що реальна політика – це зовсім інше», – констатував експерт.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

Разумков – аналітик, але політика – далеко не аналітика, й не та президентська кампанія, яку вони проводили. Вся президентська кампанія Зеленського зводилася до того, як би чого зайвого десь не сказати й промовчати так, щоб усім сподобалося це мовчання. В політиці так не вийде. Суспільство питатиме, й тут потрібно врахувати, що партія практично не розвивалася й не сформована, підкреслив він.

«Є кадровий голод. Політичної партії як такої взагалі поки немає. Є лідер партії, голова штабу», – уточнив політолог.

На його думку, рейтинг партії не зростатиме. Потрібно розуміти, що суспільство було розколоте, були ті, хто проти Порошенка, й вони обрали Зеленського. Кредит довіри, який отримав Зеленський, – це кредит недовіри до колишньої влади.

«Сьогодні на парламентських виборах буде багато партій: «Голос», партія мерів, УДАР та інші. Виборцю буде з чого вибирати. Якщо Зеленський не ухвалить непопулярних рішень, то рейтинг партії може бути на рівні показника Зеленського в першому турі», – резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, петиція за відставку Андрія Богдана зібрала необхідні голоси. Відзначимо, що призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

Раніше ми писали, що Зеленський оголосив перші кадрові рішення й провалив ще одну обіцянку.

Як відомо, в перший день президентства Володимир Зеленський провалив одразу два обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: