Негода в Україні: в Івано-Франківській області затоплені сотні будинків

Читать на русском
Погіршення погоди в західній частині України призвело до затоплення близько 300 будинків в селі Ямниця Тисменицького району Івано-Франківської області
Фото - ДСНС.

Погіршення погоди в західній частині України призвело до затоплення близько 300 будинків в селі Ямниця Тисменицького району Івано-Франківської області.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Синоптик розповіла про погоду на вихідніУ найближчі дні у столиці прогнозують дощі та грози, але у вихідні погода буде теплою і для шашликів.

Повідомляється, що в ніч на 16 травня в результаті інтенсивних дощів з берегів вийшла річка Павлівка, що призвело до підтоплення близько 300 дворів з житловими будинками в Ямниці. Рятувальники евакуювали чотирьох людей, жертв і постраждалих немає.

Станом на ранок залишаються підтопленими 126 будинків, але ситуація стабілізувалася, рівень води поступово спадає.

Нагадаємо, раніше синоптики заявляли про загрозу підтоплень в Україні. Найближчими днями на річках басейнів Прип'яті, Ужа і Тетерева очікується продовження підйому рівнів води на 0,1-0,3 м; на річці Стир, нижче Хрінницького водосховища, на 0,2-0,8 м над рівнями на 08:00 14 травня.

Відзначимо, сьогодні в деяких областях України очікуються грози і шквали. Зокрема, в західних, Житомирській та Вінницькій областях буде хмарно. У Волинській, Рівненській та Житомирській областях дощі, грози, місцями шквали 15-20 м/с, на Закарпатті та в Карпатах значні дощі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: