Помічник Зеленського поїде на Закарпаття

Читать на русском
У понеділок, 27 травня, помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак відвідає Закарпатську область, щоб проконтролювати виконання указу президента щодо ліквідації наслідків НС.

У понеділок, 27 травня, помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак відвідає Закарпатську область, щоб проконтролювати виконання указу президента щодо ліквідації наслідків НС.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі президента.

Президент підписав указ про подолання наслідків повеней на Закарпатті та Івано-ФранківщиніЗеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

«Основне завдання і мета поїздки - контроль над виконанням указу президента щодо ліквідації наслідків повені на Закарпатті та надання допомоги постраждалим», - йдется у повідомленні.

Нагадаємо, 20-23 травня внаслідок інтенсивних опадів в Івано-Франківській області в зону підтоплення потрапили 1 тис. 721 житловий будинок і 6 тис. 137 домогосподарств у 78 населених пунктах. Станом на ранок 26 травня підтоплень житлових будинків немає.

У Закарпатській області за той же період у зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків, 574 підвальних приміщення, 610 домогосподарств, 1 тис. 988 га сільськогосподарських угідь, 170 га пасовищ. Залишаються підтопленими 79 підвальних приміщень житлових будинків, 153 двори, 492 га сільськогосподарських угідь, 52 га пасовищ.

24 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Наразі рівень води у річках Закарпатської та Івано-Франківської областей поступово спадає.

З початку робіт підрозділи ДСНС здійснили в Івано-Франківській області 135 виїздів для надання допомоги населенню, під час яких евакуйовані 76 людей (з них 12 дітей) та 10 автомобілів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: