«Газова справа Дубневичів»: фірма хотіла зняти арешт із рахунків

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з банківських рахунків однієї з фірм народних депутатів.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив арештованими банківські рахунки ТОВ «Науково-виробничого підприємства «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарами котрої є брати-народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Представник фірми просив скасувати арешт банківських рахунків «Енергія-Новояворівськ». У клопотанні він вказав, що при розгляді самого клопотання детектив просив накласти арешт з метою застосування заходу кримінального примусу у вигляді стягнення отриманої неправомірної вигоди. Проте сам розмір такої вигоди, за переконанням адвоката, не був доведений стороною обвинувачення під час розгляду клопотання. Більше того, як вказав представник фірми, детектив в клопотанні, а в подальшому слідчий суддя в своїй ухвалі про накладення арешту послались на експертний висновок. Однак цей висновок, на його думку є недопустимим доказом, тому що у відповідному експертному дослідженні брав участь експерт, який і раніше висловлював свою позицію з цього приводу, отже був, за переконанням представника, упередженим.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона встановила, що доводи представника про те, що через перебування грошових коштів на рахунка в банках під арештом зупинена діяльність ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» не знайшли свого підтвердження під час розгляду клопотання, як і твердження про нібито здійснення неналежного управління управителем.

Нагадаємо, суд у цій справі продовжив обов'язки фінансовому директору «Енергії». Також підозрювані подавали касації на обмеження строків. Раніше НАБУ програло апеляцію на скасування перевірки фірми Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: