Відставка Богдана: петиція набрала необхідні голоси

Читать на русском
Петиція за відставку глави Адміністрації президента  набрала на сайті президента необхідну кількість голосів.

Петиція за відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана набрала на сайті президента необхідні 25 тисяч голосів.

Станом на суботу, петицію, підписало 25289 людей, пише Слово і Діло.

Ініціатором петиції є Олександр Василевський.

«Ми, громадяни України, вимагаємо негайної відставки глави Адміністрації президента України Богдана Андрія Йосиповича через порушення закону Про очищення влади (люстрацію)», - йдеться у тексті петиції.

Щоб її розглянув президент, вона мусить зібрати не менше 25 тисяч підписів.

Раніше заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст почав просити в Адміністрації президента інформацію щодо проведення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

Він пояснив, що за проведення люстраційної перевірки відповідає суб'єкт призначення, і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, повинен звільнити таку особу і відправити це рішення Мін'юсту.

Як відомо, сам Богдан вважає, що несправедливо потрапив під дію закону про люстрацію, а президент Зеленський не порушив закон його призначенням.

Нагадаємо, минулого тижня Конституційний суд відклав розгляд закону Про очищення влади.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт з конституційного права Олександр Москалюк пояснив, що є два закони, що суперечать один одному.

«З одного боку Богдан потрапляє під закон про очищення влади (про люстрацію). І хоча цей закон багато хто вважає неконституційним, сам КСУ ще не прийшов до такого висновку. І як би ми не ставилися до цього закону, він все ще діє, а закон треба виконувати. З іншого боку, згідно із законом про державну службу, глава АП виведений з переліку посад, які підпадають під люстрацію. Ситуація неоднозначна», – зазначив Москалюк.

Також ми писали, що Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: