Громадський люстраційний комітет звернувся з позовом до суду щодо голови АП

Читать на русском
Громадський люстраційний комітет звернувся до президента  щодо скасування указу про призначення голови АП.
Фото Сергій Іванов.

Громадський люстраційний комітет звернувся з судовим позовом до президента щодо скасування указу про призначення голови Адміністрації президента Андрія Богдана.

Як пише «Слово і Діло», про це написав у Facebook ведучий «Право на владу» Сергій Іванов.

Призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначнимСам Андрій Богдан не сумнівається в законності свого призначення, однак його колеги-юристи дещо іншої думки.

«Зустрів чарівних Tetiana Kozachenko і Анна Калинчук з позовом Громадський люстраційний комітет до Президента України щодо скасування указу про призначення голови АП. Це вже дійсно важка артилерія, а не просто петиції в інтернеті», - підписав фото він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра юстиції Сергій Петухов розповів, що у реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття закону. І заборона займати публічні посади триває до 2024 року.

21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в органах державної влади.

Також Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: