Мати Клиха розповіла про перспективи повернення сина в Україну

Читать на русском
Про обмін іповернення на батьківщину українського політв'язня Станіслава Клиха зараз мова не йде і ніхто нічого не береться обіцяти.

Про обмін і повернення на батьківщину українського політв'язня Станіслава Клиха зараз мова не йде і ніхто нічого не береться обіцяти.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила мати політв'язня Тамара Клих, пише «Слово і Діло».

«Ніхто нічого не обіцяє і не говорить (щодо обміну, - ред.). Про всіх говорять, що обміняють в першу чергу, тому що він хворий, Гриб хворий. Але цій черзі вже 5 років», - зазначила вона.

При цьому мати Клиха зазначила, що покладає великі надії на новообраного президента України Володимира Зеленського.

«Я від всіх мам прошу нашого президента Зеленського, як він і говорив, що він дуже любить своїх людей, щоб він полюбив наших дітей також. Вони в катівнях України... Всім погано там, всіх б'ють, всі в карцері сидять. У мене Станіслав уже п'ять років сидить в одиночній камері. У всіх там тяжке становище, всіх катують», - сказала вона.

Тамара Клих додала, що новообраному президенту вже передали звернення із проханням втрутитися в справу із обміном українських політв'язнів.

«Мені Копилянець, який очолює наших політв'язнів, говорив, що передав листа Зеленському із проханням, щоб він втрутився в цю справу. А як буде, я сказати не можу. Я вважаю, хоч і кажуть, що переговорів із Путіним не потрібно, але навіть сусідка з сусідкою посваряться, а потім перемовляються. Так і це. Всіляка війна була», - підкреслила вона.

За словами жінки, вона востаннє бачила сина ще восени 2018 го року.

«Після цього була велика перерва, розмовляли декілька разів, він був хворий. А далі, коли йому було 45 років, якраз день народження, його забрали до лікарні, і 4 місяці ми не спілкувалися, він не писав», - згадала вона.

Мати політв'язня припустила, що за цей час він вже й не сподівається на повернення в Україну.

«Я і на помилування писала, і він писав на помилування Путіну, але так нічого й не відомо. Звичайно, він уже зневірився. Вже рік. Як був в Грозному, так ще були надії, що його обміняють, тому що він дуже хворий», - сказала вона, додавши, що зараз не знає, у якому фізичному стані знаходиться її син.

Раніше повідомлялося, що Клих написав листа Сенцову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: