Ассанжу пред'явили 17 нових звинувачень в США

Читать на русском
Міністерство юстиції США оприлюднило 17 кримінальних звинувачень проти співзасновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

Міністерство юстиції США оприлюднило 17 кримінальних звинувачень проти співзасновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Ассанж незаконно опублікував імена секретних джерел, змовився і допомагав колишньому військовому аналітику розвідки Челсі Меннінг в отриманні доступу до секретної інформації.

Превентивний обвинувальний висновок було винесено трохи більше, ніж через місяць після того, як Мін'юст пред'явив Ассанжу звинувачення в змові з Меннінг для отримання доступу до урядового комп'ютера в 2010 році, коли стався витік великого масиву інформації про війни в Афганістані та Іраку.

Нагадаємо, Ассанж переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції або Сполучених Штатів. На початку квітня він покинув посольство і відразу ж був заарештований.

У березні Ассанж був позбавлений всіх засобів зв'язку через порушення письмового зобов'язання від 2017 року не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами. Він поширив заяву про невинність Росії в справі Скрипаля. Пізніше Еквадор почав переговори з британським урядом про видачу Ассанжа.

Парламент Великобританії запропонував екстрадувати Ассанжа до Швеції.

Лондонський королівський суд району Сазерк 1 травня засудив засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до 50 тижнів тюремного ув'язнення за порушення правила виходу під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: