Бойовики розміщують важку техніку поблизу населених пунктів – СЦКК

Читать на русском
Безпілотник зафіксував танк бойовиків розміщений з порушенням ліній відведення. Важке озброєння було зафіксоване на північний схід від Донецька.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) продовжує фіксувати порушення російськими окупаційними військами домовленостей про відведення важкого озброєння.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на сторінку операції Об'єднаних сил у Facebook.

За даними звіту спостерігачів ОБСЄ за 10 квітня, безпілотник зафіксував танк бойовиків розміщений з порушенням ліній відведення. Важке озброєння було зафіксоване поблизу Новоселівки на північний схід від Донецька.

Також, безпілотник місії ОБСЄ зафіксував 1 зенітний ракетний комплекс 9К33 «Оса» поруч з житловим будинком в Калинівці. Ще 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» були зафіксовані біля Покровки та ще дві буксирувані гаубиці Д-30 122 мм й одну самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика» виявили поряд Виноградним.

Припинення війни та розвиток армії: що Порошенко та Зеленський обіцяють як кандидати в президентиЯк кандидати в президенти України, що вийшли до другого туру, збираються вирішувати питання нацбезпеки, повернення Криму та Донбасу, а також розвивати армію, ми подивилися в їхніх програмах.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 15 танків Т-72 поблизу Донецька та 7 танків і 3 зенітні ракетні комплекси на території колишнього аеропорту «Луганськ». Поблизу Старого, що на захід від Луганську, безпілотник ОБСЄ виявив 2 одиниці БТР-70, а біля Довгого один МТ-ЛБ зі встановленою зенітною установкою ЗУ-23 та один БМП.

«10 квітня Місія зафіксувала: два БМП-1 та одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину БТС-4 і одну зенітну установку ЗУ‑23, встановлену на вантажівку, в населеному пункті Брянка на південний захід від Луганська», - додали у відомстві.

За даними розвідки, 13 квітня двох окупантів було знищено, п'ять – поранено.

Додамо, міністр оборони Степан Полторак заявляє, що завдяки діям українських снайперів бойовики на Донбасі трохи відсунули озброєння й техніку від лінії зіткнення.

Також пропонуємо подивитися, що обіцяє кожен із кандидатів з приводу війни та миру, як бачить проблему повернення окупованого Криму та частини Донбасу та що обіцяє зробити для української армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: