Зеленський відмовився співпрацювати з нинішньою Радою

Читать на русском
Президент виступить з новими ініціативами тільки після утворення своєї більшості в парламенті, каже Стефанчук.

Президент Володимир Зеленський більше не подаватиме до парламенту нинішнього скликання обіцяні законопроекти.

Як передає «Слово і Діло», про це в четвер, 23 травня, заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, пише УНН.

Рада не включила до порядку денного законопроекти Зеленського: хто пішов проти президентаВерховна рада не включила до порядку денного два законопроекти президента Володимира Зеленського. Один з них стосувався зміни виборчої системи.

«Законопроекти готові, але подаватися вони будуть тільки тоді, коли у нас буде більшість, і вони обов'язково пройдуть через Верховну Раду, адже те, що вчора продемонструвала Рад, - це ніяк не можна назвати співпрацею. Але всі закони, передбачені в програмі президента, вже напрацьовані і будуть подані до Верховної Ради», - сказав він.

За його словами, йдеться, зокрема, про закон про імпічмент, про зняття депутатської недоторканності, про незаконне збагачення.

При цьому він додав, що відбулося в середу голосування Ради за запропонованими президентом поправками до законодавства про вибори свідчить про нездатність нинішнього складу парламенту співпрацювати і домовлятися з главою держави.

«Для нас це приклад того, що Верховна Рада залишається просто нездатною до домовленостей. Президент робить з цього висновки», - підкреслив Стефанчук.

Як повідомлялося, напередодні на позачерговому засіданні Рада відмовилася розглянути два законопроекти Зеленського про виборче законодавство.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори призначені на 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: