У Раді зареєстрували законопроект Зеленського про вибори

Читать на русском
Президентський законопроект змін до закону Про вибори народних депутатів внесено і зареєстровано у парламенті.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив спікер ВР Андрій Парубій під час засідання Ради.

Парубій просить Зеленського конкретизувати номери законопроектів для розгляду РадоюПарубій звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням конкретизувати номери законопроектів, запропоновані для розгляду парламентом на позачерговому засіданні в середу.

Парубій заявив, що президентський законопроект змін до закону «Про вибори народних депутатів» внесено і зареєстровано у парламенті. Текст законопроекту опублікований на сайті Ради.

«Зайшов законопроект, підписаний президентом України в апарат ВР. Я дав доручення зареєструвати його, размножити. Депутати мають мати на руках, що голосувати. Я переглядав законопроект і був розчарований. Запропонована нам система це є повністю закриті списки», - заявив Парубій.

Законопроектом пропонується:

встановити вибори народних депутатів України за пропорційною виборчою системою з голосуванням за виборчі списки кандидатів у народні депутати України від партій у загальнодержавному виборчому окрузі;

передбачити, що право на участь у розподілі депутатських мандатів мають всі партії, які одержали на свою підтримку не менше 3% голосів виборців;

уточнити деякі проблемні положення чинного закону України «Про вибори народних депутатів України» відповідно до пропозицій Центральної виборчої комісії, зокрема в частині більш чіткого визначення поняття «проживання в Україні», підстав і порядку утворення спеціальних виборчих дільниць, процедури оприлюднення окремих рішень щодо підготовки та проведення виборів народних депутатів України тощо.

Нагадаємо, спікер Верховної ради Андрій Парубій підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 22 травня. Зазначимо, спіукер ВР Андрій Парубій анонсував оскарження указу президента Володимира Зеленського про розпуск Ради у Конституційний суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: